Miejsce wybrane na niedzielne spotkanie ze znajomymi trochę z przypadku. Choć nie ukrywam, że bywając…
Food
Wielkopostne oszukiwanie zmysłów w kuchni Marcina Przybysza
Na pytanie, z czym kojarzy Ci się Wielki Post, Marcin Przybysz odpowiada bez wahania, że…

Krakowskie folgowanie, czyli nasza recenzja restauracji Folga w Krakowie
Muszę przyznać iż wizyta w Foldze była zupełnie przypadkowa, ponieważ docelowe miejsce do któego się wybieraliśmy przywitało nas kolejką do wejścia, a niestety gdy kobieta jest głodna to lepiej nie ryzykować i…
Salt Bae sprzedaje steki po 8000 złotych. Wiesz ile płaci kucharzom? Grosze!
Nusret Gokce znany również jako Salt Bae zatrudni kucharza, który przygotuje drogie pozycje w menu,…
Wojciech Modest Amaro: Moja farma pomaga mi zrealizować marzenie o przywracaniu bioróżnorodności
Restaurator zauważa, że kwestia bioróżnorodności przez lata była dosyć mocno ignorowana. Forgotten Fields Farm, powstająca pod…
Smaczne „kocham cię”
Istnieje wiele okazji i sposobów na wyrażenie sympatii drugiej osobie. Mamy jednak w kalendarzu datę,…
Wszystkie smaki według Leonardo da Vinci
500. rocznica śmierci Leonardo da Vinci była niepowtarzalną okazją do uczczenia nie tylko pamięci o…
Góralska Tradycja najlepsza w Zakopanem według Gault & Millau
Po raz pierwszy w historii restauracja z Zakopanego otrzymała dwie czapki kucharskie w „Żółtym Przewodniku…
Restauracja Treinta y Tres w Olivii Star jak koncert w najlepszej filharmonii
Nie minął jeszcze miesiąc od otwarcia Arco, a na 33. piętrze Olivii Star została otwarta…
Preopening restauracji Arco by Paco Pérez w Gdańsku
15 listopada 2019 na 33 piętrze gdańskiego wieżowca Olivia Star odbył się preopening restauracji Arco…