Louis Vuitton otwiera restaurację w St. Tropez

Louis Vuitton zaczął współpracę z francuskim słynnym szefem kuchni Morym Sacko (29 lat) i otworzył restaurację w sercu St. Tropez. Mieści się on w hotelu White 1921. Jest to pierwsza restauracja Louis Vuitton, którą luksusowa marka powierzyła utalentowanemu szefowi kuchni Mory’emu Sacko, który jest także szefem legendarnego MoSuke w Paryżu.

W St. Tropez markę markę doświadczyć kulinarnie. W karcie spotykają się wpływy afrykańskie i japońskie oraz savoir-faire kuchni francuskiej w światowym wydaniu.

W menu możemy znaleźć tradycyjną afrykańską przekąskę czyli smażone krokiety z fasoli (15 EUR), ostrygi (25 EUR) czy całego homara (120 EUR). Mięsożercy także głodni nie wyjdą bo restauracja oferuje żeberka z krów rasy Aubrac (160 EUR) oraz grillowanego kurczaka z Burboni (45 EUR).

Letnia dekadencja wysuwa się na pierwszy plan w tej małej świątyni dobrego jedzenia, podobnie jak świeżość którą znajdziemy na talerzach. Pod słońcem Lazurowego Wybrzeża na Riwierze Francuskiej restauracja oferuje około czterdziestu miejsc na lunch i kolację.

Każdy, kto chciałby niebawem doświadczyć wszystkiego na żywo w klimatyczny i smaczny sposób, może zarezerwować stolik w restauracji White 1921 na Place des Lices w St. Tropez.

Menu znajduje się pod tym linkiem.

Jak oceniasz ten wpis?
+1
59
+1
37
+1
3
Luxatic.pl

Luxatic.pl to lifestylowy magazyn o luksusie, stylu życia i pieniądzach. Prezentujemy najlepsze usługi, produkty i miejsca na całym świecie.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój email nie będzie opublikowany.

Kontakt z nami

W każdej sprawie prosimy o kontakt pod poniższym adresem e-mail: info małpa luxatic.pl

Bądź na bieżąco!