Louis Vuitton zaczął współpracę z francuskim słynnym szefem kuchni Morym Sacko (29 lat) i otworzył restaurację w sercu St. Tropez. Mieści się on w hotelu White 1921. Jest to pierwsza restauracja Louis Vuitton, którą luksusowa marka powierzyła utalentowanemu szefowi kuchni Mory’emu Sacko, który jest także szefem legendarnego MoSuke w Paryżu.
W St. Tropez markę markę doświadczyć kulinarnie. W karcie spotykają się wpływy afrykańskie i japońskie oraz savoir-faire kuchni francuskiej w światowym wydaniu.
W menu możemy znaleźć tradycyjną afrykańską przekąskę czyli smażone krokiety z fasoli (15 EUR), ostrygi (25 EUR) czy całego homara (120 EUR). Mięsożercy także głodni nie wyjdą bo restauracja oferuje żeberka z krów rasy Aubrac (160 EUR) oraz grillowanego kurczaka z Burboni (45 EUR).
Letnia dekadencja wysuwa się na pierwszy plan w tej małej świątyni dobrego jedzenia, podobnie jak świeżość którą znajdziemy na talerzach. Pod słońcem Lazurowego Wybrzeża na Riwierze Francuskiej restauracja oferuje około czterdziestu miejsc na lunch i kolację.
Każdy, kto chciałby niebawem doświadczyć wszystkiego na żywo w klimatyczny i smaczny sposób, może zarezerwować stolik w restauracji White 1921 na Place des Lices w St. Tropez.
Menu znajduje się pod tym linkiem.