Bułkę przez Bibułkę to znana i popularna restauracja śniadaniowa, która zdobyła serca warszawiaków. Teraz, po 12 latach obecności na warszawskim rynku, otwiera swój pierwszy lokal poza stolicą – w Łodzi. Dokładnie w Fuzji, rewitalizowanym przez Echo Investment historycznym kompleksie, gdzie dawniej funkcjonowały zakłady włókiennicze króla bawełny Karola Scheiblera.
Właścicielami Bułkę przez Bibułkę są Aleksandra oraz Jacek Dojnikowscy, którzy swój pierwszy lokal otworzyli w 2012 roku na warszawskim Mokotowie. Obecnie w stolicy funkcjonuje pięć restauracji tej sieci. To wyjątkowe miejsca, w których śniadanie można zjeść przez cały dzień, choć w menu są także bajgle, kanapki, sałatki, przekąski, zupy czy desery.
Napić można się tu również kawy oraz zdrowych warzywno-owocowych koktajli. Teraz Bułkę przez Bibułkę otwiera swój lokal dla klientów w Łodzi w Fuzji, tuż przy zabytkowej Elektrowni Scheiblera i urokliwych Ogrodach Anny.
Lokal będzie zajmował jeden z historycznych budynków o powierzchni 180 mkw. Bułkę przez Bibułkę to idealne miejsce na długie leniwe śniadania, szybki biznesowy lunch i wieczorne spotkanie z przyjaciółmi.
Właściciele chcą, aby każdy gość poczuł się u nich jak część większej rodziny, jak na kawie u najlepszego przyjaciela, bo każda wizyta to najlepsza okazja do podzielenia się dobrym jedzeniem i jeszcze lepszymi rozmowami.
Bułkę przez Bibułkę otworzy się w Łodzi w wakacje, a my już nie możemy się doczekać, aby spróbować ich wyjątkowych śniadań w tym nowym, klimatycznym miejscu!